De-innerlijke-diamant-a-h-almaas-9789069635675
De innerlijke diamant - 4 Onverwoestbare onschuld - A.H.Almaas
Dit vierde boek is een afronding van de `Innerlijke Diamant´-reeks en bestaat uit voordrachten van Almaas voor zijn studenten. De voordrachten beginnen met de wijze waarop de mens in psychologische zi

Artikelnummer

9789069635675

€ 0,00
Prijs per stuk
Dit product is helaas uitverkocht
 
Op verlanglijst

Samenvatting

Dit vierde boek is een afronding van de `Innerlijke Diamant´-reeks en bestaat uit voordrachten van Almaas voor zijn studenten. De voordrachten beginnen met de wijze waarop de mens in psychologische zin functioneert, de problemen die daaruit voort kunnen komen, en bewegen zich naar steeds diepere stadia van de menselijke geest. Uiteindelijk geeft het boek een gedetailleerd inzicht in de wijze waarop de mens in de verbinding met zijn psyche en spirituele aanleg tot volle wasdom komt.
Het onderricht van Almaas is voor velen van onschatbare betekenis gebleken. Bovendien heeft het grote waarde voor de student die zich op een spiritueel pad bevindt en die het volledige potentieel van zowel zijn innerlijke als zijn uiterlijke leven wil verwerkelijken. 
`Het diepe spirituele en psychologische inzicht dat Almaas in zijn werk geeft, plaatst hem in de voorhoede van een nieuwe beweging in de psychologie, die put uit de praktijk en het inzicht van de oude en nieuwe oosterse tradities, evenals het beste van de hedendaagse psychologie. Voor de serieuze psychologiestudent is veel te leren uit dit werk.´ (Jack Kornfield)
A.H. Almaas, pseudoniem voor A. Hameed Ali, groeide op in een traditionele moslimfamilie in Koeweit, kwam naar Amerika voor een academische studie fysica, stapte over op psychologie en verdiepte zich in diverse spirituele tradities. Hij is grondlegger van de Ridwanschool, ontwikkelde de Diamant-methode en begeleidde de afgelopen 25 jaar personen en groepen studenten in Colorado, Californië en Europa. Ook in Nederland wordt de start van een opleidingsinstituut voorbereid.

Recensie(s)

Het boek bestaat uit 17 hoofdstukken exclusief de inleiding en een woord vooraf. Achterin het boek zijn adressen opgenomen voor meer informatie. Hoewel niet evident staat in het boek de methode van de Diamantbenadering centraal. Het gaat daarbij om het werken aan de eigen persoonlijkheid en het verwerkelijken van essentiele aspecten die de mens naar de fundamentele werkelijkheid moet leiden. Er is m.a.w. sprake van zelfvervulling als het Hogere Zelf zich structureel manifesteert in het leven en de werken van de mens. D.m.v. lezingen en vragen van en antwoorden aan zijn studenten legt de auteur zijn Diamanttheorie uit. Verder zijn er summier oefeningen opgenomen. Het boek is het vierde deel van een reeks maar is goed te lezen als een op zichzelf staand boek. De doelgroep is de gevorderde lezer. De auteur is beinvloed door het soefisme en het zen-boeddhisme maar kan zelfs aan de kenner nieuwe inzichten bieden. Afgezien van de cover zijn er geen illustraties waardoor het geheel visueel niet erg aantrekkelijk is.

drs. O. Bachnoe


Conditie : 
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Test tekstkdkdksfkjf;kj;akg;akjg