Hallo zon! yogaboek voor kids, Femmy Brug

Yoga bestaat al heel lang. Het komt oorspronkelijk uit India. De yogi's uit het oude India keken heel goed naar de natuur. Zo leerden ze over de wilde dieren, kleine insekten, over de zon, de maan en

Artikelnummer

9789020204698 

€ 29,50
Prijs per stuk

 

Dit product is helaas uitverkocht

Op verlanglijst
 

Samenvatting :
Yoga bestaat al heel lang. Het komt oorspronkelijk uit India. De yogi's uit het oude India keken heel goed naar de natuur. Zo leerden ze over de wilde dieren, kleine insekten, over de zon, de maan en over mensen. Daar zijn alle yogahoudingen vandaan gekomen.Yoga is heel populair en wordt over de hele wereld beoefend. Iedereen kan het, het gaat erom dat je je best doet. In dit boek staan een heleboel yogahoudingen en andere yogaoefeningen beschreven. Je kunt zien en lezen waarom een oefening goed voor je is. Je leert je te ontspannen en te concentreren, en je wordt sterker en leniger. Yoga helpt je om gezond in de wereld te staan .Met dit boek kun je zelf aan de slag!
Doe de oefeningen van de yogi's uit het oude India en word sterk en lenig!

Recensie :
De auteur van dit mooi verzorgde boek is een ervaren yoga-docente en o.a. oprichtster van Kidsyoga (www.kidsyoga.nl). In dit boek draait het vooral om oefeningen voor kinderen; over de achtergronden van yoga is niet zoveel te vinden. De oefeningen zijn ingedeeld in vier thematische groepen van houdingen (dieren, natuur, helden, vormen) en krijgen elk een naam die past bij het thema, ook in Sanskriet. Na een korte inleiding wordt de houding precies en duidelijk beschreven. Er wordt gezegd waar je zeker op moet letten, en wat het heilzame aan die bewuste houding is. Een rustige kleurenfoto per houding met jonge modellen maakt alles nog eens extra duidelijk. Er zijn aparte hoofdstukjes over ademen, ontspannen, series (bv. zonnegroet), mantra's en meditatie. De toon van het boek is sereen, aanmoedigend, gericht op de jonge lezer en voor de doelgroep goed te begrijpen. De oefeningen zijn eenvoudig en goed zelfstandig uitvoerbaar voor kinderen. Dat is ook de bedoeling, al is er aan het begin en slot wel een woordje voor ouders. Van ca. 10 t/m 14 jaar.

Willem Nijssen

Specificaties

Uitgever : AnkhHermes, Uitgeverij
Taal        : Nederlands
Conditie : Als nieuw
Bijzonderheden :  

Informatie

Heel erg dik boek
Laatst bekeken producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.