Mythe van de moederliefde , Elisabeth Badinter

Mythe van de moederliefde is een boek van Badinter. Recensie(s) Het moedergedrag door de eeuwen heen in Frankrijk werd onderzocht. Dit leidde tot de conclusie dat het moederinstinct niet aangeboren is

Artikelnummer

9789061318019 

Verwachte levertijd

2 à 3 werkdagen

€ 17,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Recensie(s)

Het moedergedrag door de eeuwen heen in Frankrijk werd onderzocht. Dit leidde tot de conclusie dat het moederinstinct niet aangeboren is. Moederliefde is een gevoel als andere gevoelens, dat ontstaat door het omgaan met en het verzorgen van het kind. Door veranderde maatschappelijke opvattingen werd vanaf de achttiende eeuw steeds meer waarde gehecht aan moederliefde. Sinds de tweede feministische golf echter worden vraagtekens gezet bij het bestaan van een moederinstinct. Elisabeth Badinter studeerde sociologie. Deze filosofisch-sociologische studie is van hoge kwaliteit, door de heldere betoogtrant, de humor en de grote eruditie van de schrijfster. Haar conclusies zijn niet alleen voor Frankrijk van belang, maar gelden ook voor Nederland. Van de lezer wordt enige bekendheid met het werk van de grote Europese denkers verwacht.

(NBD|Biblion recensie, Drs. M.A.H. de Swart)

Conditie : Redelijk /  zgan

Bijzonderheden :  Boek oogt ongebruikt en ongelezen. Onderzijde snede boek wat minder fraai/ wat watervlekjes. Binnenzijde boek is zgan.

Laatst bekeken producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.