Boomtekeningen enz / druk 1  Albarda Hankes Drielsma Spoelstra
Boomtekeningen enz / druk 1 Albarda Hankes Drielsma Spoelstra

Ons karakter blijkt uit de manier waarop we ons bewegen, spreken, schrijven, uit onze gebaren en wijze van kleden. Wie het karakter van iemand wil bestuderen zal ...

Artikelnummer

9789020249705  

Verwachte levertijd

2 à 3 werkdagen

€ 29,50
Prijs per 

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Samenvatting :
Ons karakter blijkt uit de manier waarop we ons bewegen, spreken, schrijven, uit onze gebaren en wijze van kleden. Wie het karakter van iemand wil bestuderen, zal zich echter goeddeels moeten baseren op die karaktertrekken die zich rustig en eenvoudig observeren en analyseren laten. Gelaatskunde, handlijnkunde en grafologie zijn de meest toegepaste technieken.
Opmerkelijk evenwel is het feit dat de wijze waarop we een boom tekenen zoveel vertelt over onze natuur. Bomen zijn er in talloze vormen, maar ieder mens heeft een beeld van een boom. In een boomtekening zitten veel facetten van onze persoonlijkheid verborgen. De kruin, stam, wortels, wel of geen bladeren, deze en andere elementen van een boom ? individueel of in onderlinge samenhang beschouwd - spreken boekdelen over eigenschappen, stemmingen en talenten van de tekenaar. Ook kunnen we overeenkomstige karaktertrekken van familieleden in hun boomtekening vinden en zien we hoe tekeningen van bomen van één persoon in de loop der jaren dezelfde trekken vertonen.
Hedi Albarda-Hankes Drielsma kan in begrijpelijke taal een boomtekening duiden. Daarbij maakt ze gebruik van haar jarenlange ervaring als psychotherapeute en grafologe, maar ook van haar talent en intuïtie. Die ervaring en eigenschappen stellen haar in staat een boomtekening tot op de nerven te analyseren en in eenvoudige bewoordingen te verklaren.
In dit boek leert de schrijfster ons hoe tekenend boomillustraties zijn, hoe we ze kunnen uitleggen aan de hand van het totaalbeeld en van de verschillende fragmenten van de tekening. Zo kunnen we op bijzondere wijze inzicht krijgen in onszelf en onze medemens
 
Specificaties :

Uitgever : Ankh-Hermes, Uitgeverij
Taal        : Nederlands
Conditie : Goed
Bijzonderheden :Goed - Zgan/ izgst. 1987, Paperback / softback, oogt ongebruikt en ongelezen. Geen leesvouw in rug.

Laatst bekeken producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.