Hekserij zonder geheimen,Buckland, R.

Wicca ofwel hekserij wordt over de hele wereld gepraktiseerd, maar wicca kent geen vast omschreven vorm en geen centraal gezag; bovendien bestaat het onder velerlei noemers en in verschillende 'tradit

Artikelnummer

9789069639536 

€ 79,50
Prijs per stuk

 

Dit product is helaas uitverkocht

Op verlanglijst
 

Samenvatting

Wicca ofwel hekserij wordt over de hele wereld gepraktiseerd, maar wicca kent geen vast omschreven vorm en geen centraal gezag; bovendien bestaat het onder velerlei noemers en in verschillende 'tradities'. Raymond Buckland zet in Hekserij zonder geheimen de feiten helder op een rij. Met dit werkboek – een klassieker in zijn soort – kan iedereen direct aan de slag. In vijftien lessen kom je alles te weten over magische krachten, rituelen, kruidenkunde, helende technieken, enzovoort. Instructieve tekeningen en foto's vergezellen de tekst van deze unieke cursus.

Recensie(s)

De auteur, een Engelsman die in de VS woont, geniet bekendheid door diverse boeken over wicca en aanverwante onderwerpen. Dit boek is een leer- en werkboek voor wie zich individueel of samen met anderen wil bekwamen in hekserij (wicca). De auteur geeft veel aandacht aan de oorsprong van hekserij als oude, pre-christelijke religie, aan de geschiedenis ervan en de vervolging van heksen door de eeuwen heen. De schrijver waarschuwt tegen verwarring van hekserij en satanisme - beide hoeven niets met elkaar te maken te hebben. Het boek is ingedeeld in lessen, met aan het eind van elke les toetsvragen. Onderwerpen zijn o.a.: werktuigen, rituelen, vieringen; de rol van meditatie en dromen; huwelijk en geboorte in heksenkringen; het mediumschap ('channeling'); de ontwikkeling van zogenaamde paranormale vermogens, kruidenkunde, magie en genezing. Aanbevelingen voor solitaire heksen in spe, en voor wie een organisatie wil opzetten. Appendix met soorten en vormen van hekserij, liederen en muziek, literatuur en register. Bevat zwart-witillustraties, tweekolommendruk.

P.O. Kampschuur

Uitgeverij : Altamira

Conditie : Goed

Bijzonderheden :  izgst. 6e druk 2011, 352pp, paperback. Prachtige uitgave oogt ongebruikt en ongelezen, geen leesvouw. Cover heeft enkele krasjes. Randen cover heeft heel lichte onregelmatigheden. Izgst.

Laatst bekeken producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.