Het evangelie van Isis, Lauri Fransen, Het evangelie van Isis, Lauri Fransen,
Het evangelie van Isis, Lauri Fransen, Het evangelie van Isis, Lauri Fransen,
Het evangelie van Isis, Lauri Fransen,
Het verhaal van Jezus behelst een mysteriereligie van Joodse oorsprong, ontstaan in de Egyptische stad Alexandrië en bevat codewoorden die de gewijde tantrische riten van Isis en Osiris onthullen.

Artikelnummer

9789020201147

Verwachte levertijd

2 à 3 werkdagen

€ 44,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Op verlanglijst

Samenvatting :
Lauri Fransen

Het evangelie van Isis
De rol van het vrouwelijke bij het ontstaan van het christendom

Het verhaal van Jezus behelst een mysteriereligie van Joodse oorsprong, ontstaan in de Egyptische stad Alexandrië en bevat codewoorden die de gewijde tantrische riten van Isis en Osiris onthullen. Riten die hun oorsprong vonden in de prehistorie, toen de mens nog leefde in innige verbondenheid met de natuur en toen God een vrouw was. De eerste christenen waren gnostici, die oprecht op zoek waren naar een herwaardering van het vrouwelijke. Aan de hand van archeologisch materiaal en mythen over godinnen wordt beschreven hoe de rol van het vrouwelijke in de loop van de tijd veranderde.

Een diepgaande zoektocht naar het vrouwelijke in relatie tot de oorsprong van het christendom

LAURI FRANSEN maakte zich al jong los van haar christelijke opvoeding om haar eigen geestelijke weg te zoeken. Ze reisde daartoe o.a.rond in het Middellandse Zeegebied en bezocht daar godinnenplekken. Lauri Fransen heeft nu een praktijk als spiritueel counselor te Nijmegen en geeft cursussen en workshops op het gebied van bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei, met name voor vrouwen.

Recensie :
In dit interessante en makkelijk leesbare boek onderzoekt de auteur de bepalende en transformerende rol van het goddelijk-vrouwelijke in het Jezusmysterie. De oorsprong van de vroege christenbeweging plaatst ze in de in haar ogen in die tijd hernieuwde belangstelling voor de oorspronkelijke waarden van het vrouwelijke, met als doel de verstoorde balans tussen man en vrouw te herstellen. Het onderzoek naar de bronnen van het volgens haar mythische Jezusverhaal (een allegorisch inwijdingsverhaal) is er een van het zich geleidelijk van vrouw (vredelievend, gevend, eenheidsstrevend) in man (nemend, gewelddadig, analytisch) veranderend dominant gods- en maatschappijbeeld. De sterkste elementen van de oorspronkelijke waarden van het goddelijk vrouwelijke vindt ze via archeologisch-geologische bewijzen terug in de Griekse, Perzische en Egyptische Mysterien, waarbij de Demeter/Isis-cultus (met Osiris en Horus) het grootste ijkpunt wordt. De patriarchale toedekking van die cultus in de bijbel decodeert ze op intrigerende wijze (Adam/Eva, Jezus' geboorte, doop, dood en herrijzenis). Met kaarten, tijdlijn, noten, bibliografie en register. Bevat kleine zwart-wittekeningen.

J. HodeniusSpecificaties :

Uitgever : Ankh Hermes
Taal        : Nederlands
Conditie : Goed / izgst.
Bijzonderheden : 2007, 268pp, paperback. Boek oogt ongebruikt heeft geen leesvouw in rug. Kneuzing aan rug bovenin, (loopt iets door over voorzijde. Lichte kniek cover voorzijde. Izgst.
 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies
Test tekstkdkdksfkjf;kj;akg;akjg