Lof der stilte / een koestergids, Manu Adriaens

Samenvatting Lof der stilte Een koestergids Met foto's van Joke Floreal In dit ABC-boek staan korte teksten en weetjes over allerlei vormen van stilte. Over natuurlijke stilte, gewijde stilte en poli

Artikelnummer

9789077942345 

Verwachte levertijd

2 à 3 werkdagen

€ 19,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Samenvatting

Lof der stilte
Een koestergids
Met foto's van Joke Floreal

In dit ABC-boek staan korte teksten en weetjes over allerlei vormen van stilte. Over natuurlijke stilte, gewijde stilte en politieke stilte. En over de kunst van het zwijgen over stilte.

Een greep uit de inhoud:
Waarom moet je liefdeswoordjes bij voorkeur in het línkeroor van je partner fluisteren? Hoe komt het dat koolmezen hun communicatie aanpassen aan het stadslawaai? Kan innerlijke stilte een einde maken aan spirituele vervuiling? Waarom zijn mensen die veel koffie drinken, gevoeliger voor lawaai? Wist je dat de popster Phil Collins zijn tijdelijk gehoorverlies omschreef als 'een oorveeg van God'?

- informatief, filosofisch, humoristisch ABC-boek met lemma's over stilte, geluid en lawaai
- inspiratie- en koestergids voor ieder vrij moment
- wegwijzer naar rust in tijden van drukte en stress

Journalist Manu Adriaens (1959) schreef een twintigtal boeken en werkt mee aan tv-documentaires en radioprogramma's.
Als jong fotografe won Joke Floreal een wedstrijd over het thema 'Stilte als leefkwaliteit'. Voor dit boek bezocht zij gemeenten en steden die actief werken aan stilte- en rustbeleving.

'Volgens mij is diefstal van de stilte de meest voorkomende vorm van kleine criminaliteit.' – Koos van Zomeren, schrijver, in 'Centraal Weekblad'

Laatst bekeken producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.