Mantra's en moedra's / meditaties met hand en stem voor innerlijke rust en vrede. Lilian Too

Bestseller-auteur Lillian Too heeft in dit fascinerende en toegankelijke boek een groot aantal mantra´s en moedra´s bijeengebracht. Mantra´s en moedra´s is bovendien smaakvol geïllustreerd.  Boeddhist

Artikelnummer

9789069635996 

Verwachte levertijd

2 à 3 werkdagen

€ 29,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 


Samenvatting

Bestseller-auteur Lillian Too heeft in dit fascinerende en toegankelijke boek een groot aantal mantra´s en moedra´s bijeengebracht. Mantra´s en moedra´s is bovendien smaakvol geïllustreerd. 
Boeddhisten reciteren mantra´s (gebeden) of passen moedra´s (handgebaren) toe om de aandacht te richten. Lichaam, spraak en geest worden ingezet om veranderingen in zichzelf tot stand te brengen en uiteindelijk tot een verlicht wezen (boeddha) uit te groeien. Mantra´s worden steeds herhaald, aangezien transformatie van de geest veel tijd vergt. Ze roepen een bijzonder soort concentratie op: krachtig en niet versnipperd.
Lillian Too woont en werkt in Kuala Lumpur. Ze heeft een groot aantal boeken geschreven, onder andere over astrologie en Feng Shui. Bij het schrijven van Mantra´s en moedra´s ontving zij veel steun van haar leraar Kyabje Lama Zopa Rinpoche. De auteur schenkt de royalties van haar boek aan goede doelen die onder de hoede staan van haar goeroe.

Recensie(s)

Onder mantra's (korte veelvuldig te herhalen woorden die een bepaalde energie genereren) vallen hier ook gebeden en zelfs meditatie. Er worden veel Tibetaanse gebeden, rituelen, symbolen, mudra's (handgebaren) en meditaties beschreven. Ook zijn er citaten van Tibetaanse leraren. De gebeden zijn in het Tibetaans en in vertaling opgenomen. De uitleg is steeds goed. Er zijn goede afbeeldingen van godheden en mudra's. Er zijn oefeningen voor een lang leven, zegening, betere meditatie enz. De schrijfster voorspelt zeer veel resultaat; zij is zelf westers boeddhiste. Het boek is vanuit het perspectief van de gelovige geschreven. Interessant voor wie wil kennismaken met de Tibetaanse cultuur. Het vierkante boek is fraai uitgevoerd en helder geschreven. Om de auteur en titel op het omslag te kunnen lezen, moet het boek een slag gedraaid worden. Enkele tekeningen en de tekst in boeddhistisch schrift zijn, evenals een sierrand langs elke pagina en enkele hele bladzijden, in goudkleur uitgevoerd. Bevat een register.

Drs. T. de Jong

Uitgever : Altamira-Becht
Bijzonderheden : Izgst. Krassen op cover daarom goed ipv als nieuw. Uitgave 2003
 

Laatst bekeken producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.