Storm in het brein-H.Almhof

Dit boek geeft van binnen uit een kijk in de verwarrende wereld van psychose en degene die met de psychotische verschijnselen moet omgaan. Heftige gevoelens, zich plotseling vastzettende

Artikelnummer

9789038912202 

Verwachte levertijd

2 à 3 werkdagen

€ 10,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Op verlanglijst
 

Samenvatting

Dit boek geeft van binnen uit een kijk in de verwarrende wereld van psychose en degene die met de psychotische verschijnselen moet omgaan. Heftige gevoelens, zich plotseling vastzettende rotsvaste overtuigingen, een grauwsluier die niet af te werpen lijkt, wanhoop over hoe het leven verder moet, geen contact kunnen krijgen en het onverwacht toch vinden, je kwetsbaar en afhankelijk voelen om het volgende moment weer het gevoel te hebben de hele wereld aan te kunnen. Over al deze zaken schrijft Hans Almhof bijna zakelijk en zonder opsmuk.
Schizofrenie gaat niet over. Wat dit boek bijzonder maakt is dat het laat zien hoe de schrijver zichzelf en het leven hervindt. Weliswaar totaal anders dan hij zich ooit had voorgesteld, maar op een manier die hij als zinvol en rijk ervaart. Hij heeft geleerd de opnieuw aanstormende psychoses te herkennen, is er niet meer zo bang van en weet er mee om te gaan. Hij heeft weer een toekomst. Hans Almhof gaat verder.

Recensie(s)

De schrijver van deze autobiografie werd in 1990 op 26-jarige leeftijd getroffen door zijn eerste psychotische periode. Hij was biochemicus, assistent in opleiding en gestart met zijn promotieonderzoek. Uit zijn jeugd memoreert hij allerlei voorbeelden van verlatingsangst. De acute vroege dood van zijn broer en het verbreken van een verkering maken veel indruk. Vervolgens begint hij te veranderen en krijgt een psychose gevolgd door negatieve gevoelens. Tot 1994 wordt hij ruim twee jaar klinisch behandeld, gevolg door dagtherapie en begeleiding. Tenslotte bereikt hij een evenwicht, weliswaar in de WAO en met medicatie, maar hij is weer zelfstandig. De diagnose is gesteld op een lichte vorm van schizofrenie met een gunstig verloop. Het positieve in dit boek is hoe de schrijver aangeeft hoe hij herstel vindt en dat hij zelf tenslotte een zinvulle invulling in het leven heeft gevonden.

(Biblion recensie, M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater)

Uitgeverij Elmar
Zgan / izgst. 2001, 110pp, Paperback / softback Oogt ongebruikt. Cover heeft wat krasjes en doffe plekjes, zgan. izgst. met vriendelijke groet Carla, Books2flow

Laatst bekeken producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.