❤️ Antiquariaat met inspirerende boeken die jouw leven en de wereld mooier maken. ❤️❤️ Boeken over Spiritualiteit, Levenskunst, Creativiteit & Happiness ❤️❤️❤️ Antiquariaat met inspirerende boeken die jouw leven en de wereld mooier maken.
Whiplash een strijd om erkenning, Carien Karsten

Jaarlijks lopen nog steeds 30.000 mensen een vorm van whiplash op. Het bekendst is de klap in de nek bij een plotselinge schok zoals bij een autobotsing kan optreden, maar er zijn natuurlijk veel meer

Artikelnummer

9789038915791 

Standaard levertijd

2 à 3 werkdagen

€ 15,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Samenvatting

Jaarlijks lopen nog steeds 30.000 mensen een vorm van whiplash op. Het bekendst is de klap in de nek bij een plotselinge schok zoals bij een autobotsing kan optreden, maar er zijn natuurlijk veel meer soorten ongelukken die whiplash tot gevolg hebben.
In dit boek geeft de auteur uitvoerig inzicht in het ziektebeeld. Deskundigen verklaren in alledaagse taal een aantal tot nu toe weinig begrepen klachten zoals vermoeidheid, hormonale ontregeling, verstoring van dag- en nachtritme en temperatuurswisselingen. Patiënten vertellen hoe een klein ongeluk soms grote gevolgen had voor hun leven en hoe ze daarmee omgaan.
Whiplash! Wat nu? geeft inzicht in de werkwijze en het nut van de bestaande medische en psychologische hulp, behandelt vragen over letselschade, verzekeringen en aangepaste arbeidsomstandigheden, en vat de veelheid van inzichten en meningen samen in een persoonlijke, deskundige en integrale visie.
 

Recensie(s)

Over het whiplash-syndroom zijn inmiddels ontelbare boeken verschenen. De meeste zijn verslagen van ervaringsdeskundigen die vaak de emotionele kant benadrukken. Dit is een reeler boek. De schrijfster heeft als juriste/psychoterapeute zelf whiplashletsel meegemaakt, maar weet daar een positieve benadering uit te putten. Zo bestrijdt zij de vaak toegepaste therapie van rust en nekkragen en adviseert daarentegen een actieve houding, eventueel ondersteund met activerende gedragstherapie. Ook gaat zij in op letselschadeadvocaten, keuringen en geeft verschillende praktijkvoorbeelden. Over dit onderwerp schreef Karsten in 1998 al eerder 'Omgaan met whiplash'* en nadien boeken over burnout, RSI, stress en echtscheiding.

M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater

Specificaties :

Uitgever : Elmar uitgeverij
Taal        :  Nederlands
Conditie :  Goed
Bijzonderheden :  zgan. 2005, paperback. Oogt ongebruikt, ongelezen, geen schrijfsels. Rechterbovenhoek cover, kleine beschadiging. Aan snede aan onderzij een zwarte stiftstreep van ca 1,5 cm. Zgan.

Verantwoordelijkheid Verantwoordelijk voor de inhoud van de "Books2Flow" Website is: -- Carla van Hameren -- Adres: Noordeinde 86, 2371 CW Roelofarendsveen -- E-mail: carla@books2flow.eu Graag hou ik me aanbevolen voor eventuele opmerkingen en suggesties om deze website verder te kunnen verbeteren. Concept en realisatie Deze website is een initiatief van en ontworpen door Carla van Hameren uit Roelofarendsveen. Inhoud en vormgeving van www.books2flow.eu zijn auteursrechtelijk beschermd. Kopiëren en distribueren van de (inhoud van een of meerdere) internet-pagina's van deze Books2Flow website mag alleen na voorafgaande schriftelijke toestemming van Carla van Hameren, Roelofarendsveen.